Товаровед | Дата: Четверг, 13.10.2011, 22:39 | Сообщение # 1 |
Подскажу чем питаться
Группа: Администраторы
Сообщений: 189
Статус: Offline
| цукор (сахароза)
Цукор
Слово «цукор» походить від санскритського «sarkara», що перекладається як «гравій, пісок». Цей термін увійшов в арабську мову як «sukkar», а в середньовічну латинь як «succarum».
Цукром прийнято називати сахарозу - водорозчинний вуглевод, що складається з глюкози і фруктози.
Сахароза - поширений в природі дисахарид, який зустрічається у складі багатьох рослин. Особливо багато сахарози міститься в цукровому буряку і цукровому очереті, які служать сировиною для промислового виробництва цукру.
Цукор (сахароза) - у рафінованому вигляді являє собою безбарвні кристали. Буруватий колір неочищений цукор надає меляса - згущений рослинний сік, обволікаючий кристали.
Крім тростинного і бурякового цукру в якості підсолоджувачів використовуються також кукурудзяне патока, кленовий сироп, сорговий, пальмовий і солодовий цукор.
Цукор - концентроване джерело енергії, швидко перетравлюється і легко засвоюється організмом. Цукор - висококалорійний продукт харчування. Енергетична цінність цукру - приблизно 400 ккал на 100 г.
Цукор - головний інгредієнт кондитерських виробів . Цукор додають у різні напої - чай , кави , какао .
Цукор служить консервантом для різних виробів з плодів і ягід - варень , джемів , желе .
При захворюваннях, лікування яких вимагає низкоуглеводной дієти, у їжу використовуються різні замінники цукру .
http://goodsmatrix.com.ua/goods-c....ar.html
Стараюсь не есть всякую дрянь
|
|
| |