Четверг
25.04.2024
19:50
ГлавнаяРегистрацияВход
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Форма входа

+++
Нравится
Поиск
Реклама
Наш опрос
Каким продуктам доверяете больше?
Всего ответов: 4
Полезные сайты
  • Справочник потребителя
  • Добавкам НЕТ
  • Молодь за права споживачів
  • Корисна Їжа
  • Друзья сайта
  • Я паркуюсь как МУ"АК
  • Сайт для активного отдыха
  • Мобильный сайт Василькова
  • Сайт ОСББ Киевских домов
  • Все об автомобилях
  • Зап части для УАЗ 4х4
  • Ремонт,строительство
  • Сайт о здоровой еде
  • Мобильный фан-клуб
  • Политика Украины
  • hand made Сувениры
  • Приватний НОТАРІУС
  • [ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
    • Страница 1 из 1
    • 1
    Форум о здоровой пище » Полезная и вредная еда » Полуфабрикаты и другое » Сосиски і сардельки: склад і шкоду. Як вибрати сосиски. (Шкідливий вплив сосисок на організм)
    Сосиски і сардельки: склад і шкоду. Як вибрати сосиски.
    ТовароведДата: Четверг, 13.10.2011, 22:16 | Сообщение # 1
    Подскажу чем питаться
    Группа: Администраторы
    Сообщений: 189
    Репутация: 0
    Статус: Offline
    Про сосиски і сардельки раніше говорили, що це палочка-виручалочка, особливо для працюючих жінок - адже сім'ю треба нагодувати в будь-якому випадку. А їх так легко готувати: варто лише кинути на кілька хвилин у киплячу воду, і можна подавати на стіл - з будь-яким гарніром. Саме тому черга за сосисками завжди була довшою, ніж за звичайної ковбасою.

    Сьогодні ковбасних виробів значно більше, ніж раніше, і вже ніхто не стоїть у черзі за сосисками - їх можна купити вільно. Але чи схожі сьогоднішні сосиски і сардельки на ті, перші, та й чи є в них справжнє м'ясо?

    За статистикою, кожен житель Росії за рік вживає близько 40 кг м'ясопродуктів - принаймні, так їх називають виробники.

    Те, що входить до складу сьогоднішніх сосисок, нагадує назви хімічних елементів - та так воно і є насправді. Нітрати, нітрити, фосфати, кошеніль, каррагінан - все це робить сосиски такими ароматними, смачними і привабливими на вигляд. Смак цих хімічних речовин подобається нам - адже ми до нього звикли, та й нашим дітям теж, тому що їх смакові рецептори набагато чутливіші, і харчова залежність виникає швидше.

    Багато дітей не бажають їсти м'ясо - наприклад, приготовлені мамою котлети, а от сосиски готові їсти три рази на день. В одному з дитячих садів Москви провели невеликий експеримент. Після полудня дітям запропонували пограти. У кімнаті накрили стіл: на тарілочках лежали свіжозварений сосиски, які перед цим перевірили на безпеку. Дітям пропонувалося просидіти за столом всього 2 хвилини, і, якщо за цей час сосиска залишиться цілою, отримати в подарунок нову іграшку. З 20 дітей витримати належний час змогли лише троє, а решта з'їли сосиску хто на перших секундах, хто на останніх, але втриматися не змогли.

    Після полудня діти не були голодними, але обрали сосиску, а не нову, ще невідому іграшку - приклад дуже промовистий.Хімічні харчові добавки, що містяться в сосисках і сардельках, діють на наших дітей набагато сильніше - так чи варто їх до них привчати?
    Склад сосисок та сардельок: шкода і вимоги

    Однак багато людей вважають, що сосиски і сардельки набагато безпечніше, ніж ковбаса, особливо копчена. Спецій в них небагато, немає так званих продуктів горіння - наприклад, смол, зате багато інших, не менш «цікавих» компонентів: підсилювачів смаку, барвників, загусники, ароматизаторів, наповнювачів, ось тільки м'ясо зустрічається рідко.

    Багато років тому були розроблені вимоги ГОСТу, які зобов'язують виробників використовувати для виготовлення сосисок та сардельок натуральне м'ясо - більше 50%. Ці вимоги виконувалися; можливо, і сьогодні є виробники, які прагнуть випускати якісний продукт, але переважна більшість з них від цього відмовилися. Технічні умови (ТУ) обходяться набагато дешевше, ніж ГОСТ, а вимоги до якості продуктів, що випускаються з їх дотриманням, набагато нижче.
    Чим шкідливі сосиски

    Справжнього м'яса, і те не найвищої якості, до складу сосисок, виготовлених відповідно до ТУ, входить близько 10%. 30% - це жир тварин, шкіра, м'ясо птахів (а на ділі залишки їх м'яса).

    Можна сказати, що все інше - це білково-жирові емульсії і білкові стабілізатори. Чого тільки там немає: свиняча шкура, куряча шкіра, сухожилля, кров, жир (свинячий, яловичий, кінський).

    У емульсії додається соєвий білок, рослинна олія, вода, казеїнат натрію - речовину на основі казеїну, основного протеїну молока. Спочатку з цього білка роблять порошок, потім знову розчиняють - у гідроокису натрію, і додають у м'ясні продукти, щоб збільшити вміст білка.

    Про те, що білки молока і м'яса несумісні між собою, ніхто не думає, але головне навіть не це: корисність і безпеку всіх цих речовин досить сумнівна. Ще в сосиски додають крохмаль, борошно, різні крупи. Чи є сенс називати це м'ясним продуктом?


    Стараюсь не есть всякую дрянь
     
    ТовароведДата: Четверг, 13.10.2011, 22:17 | Сообщение # 2
    Подскажу чем питаться
    Группа: Администраторы
    Сообщений: 189
    Репутация: 0
    Статус: Offline
    Про соєві препарати можна вже не згадувати: про них знають усі, і до того ж соя - не найбільше зло. Справа в іншому: соя вбирає в себе все, що завгодно: ароматизатори, барвники, консерванти та інші добавки; вологу тримає чудово, смак зберігає, а коштує набагато дешевше м'яса. А про те, що соя часто буває генетично модифікованої, теж знають усі, і такий продукт коштує ще дешевше. Ось тільки споживачі платять за ковбасні вироби не так вже дешево ...
    Шкідливий вплив сосисок на організм

    Добавки, які використовуються в ковбасних виробах, в тому числі і сосисках, часто викликають у дітей алергію і порушення травлення.Звикнувши до сосисок, діти потребують їх регулярно, і звідси - виникнення різних хронічних захворювань.

    Речовини, що містяться у звичних і зручних напівфабрикатах, фізіологічно не можуть перетравитися і засвоїтися: організм просто не розуміє, що з цим робити, і починає витрачати свої ресурси, які потрібні дітям зовсім для іншого - для росту, розвитку, активності. Дорослий організм теж відчуває себе не найкращим чином, але тяга до сосисок вже закріпилася, і відмовитися від них немає сил.

    Тим часом, ніякої живильної цінності в сосисках немає - це просто концентрат непотрібних нам речовин, однак їх можна швидко і без проблем з'їсти, та й дітей теж вмовляти не треба. Більшість батьків годують дітей сосисками і сардельками тому, що просто не можуть привчити їх до корисної їжі, і виправдовують це тим, що так дитина з'їсть хоч щось. Навіть малюків, яким нещодавно виповнився рік, мами годують сосисками, і не завжди тими, що випускаються для дітей.

    Подивимося складу продукту, наприклад: «свинина нежирна, яловичина, шпиг ковбасний, сир, серце свиняче, шкура свиняча, сіль; часник гранульований, паприка, екстракт білого перцю, екстракти спецій, крохмаль, вода, ароматизатори, барвник харчової, фосфати харчові, нітрит натрію, сухе знежирене молоко, цукор пісок з декстроза, молочна кислота, лактат натрію, ерітробат натрію, гуарова камідь, метилцелюлоза, соєвий концентрат (або ізолят) ». Невже всі ці речовини корисні дітям, та й дорослим теж? Не годуйте сосисками хоча б дітей до 3-х років; вагітним і годуючим вони теж не принесуть нічого, крім шкоди, а чоловікам слід пам'ятати, що багато речовин, що містяться в ковбасних виробах, істотно знижують активність сперматозоїдів.
    Як вибрати сосиски: які сосиски менш шкідливі

    Зрозуміло, більшість людей навряд чи відмовляться від сосисок та сардельок, але ось вміти вибирати більш безпечну продукцію (корисної її назвати не можна) мають всі, хто хоче зберегти хоча б видимість здоров'я.


    Стараюсь не есть всякую дрянь
     
    ТовароведДата: Четверг, 13.10.2011, 22:17 | Сообщение # 3
    Подскажу чем питаться
    Группа: Администраторы
    Сообщений: 189
    Репутация: 0
    Статус: Offline
    Якщо ви купуєте сосиски дитині, не беріть яскраво-рожеві або темні: у першому випадку багато барвників, у другому - консервантів. Шукайте продукт з однорідним фаршем, сірувато-рожевого кольору, і дивіться на упаковку: якщо немає значка, що означає, що продукт додатково досліджувався, і дозволений для дитячого харчування - не купуйте.

    Купивши сосиски, проведіть невеликий тест: запропонуйте їх кішці або собаці. Якщо тварина не в захваті від частування, вам теж навряд чи варто їсти даний продукт.

    Якщо на етикетці продукту зазначено, що там немає сої, читайте склад ще пильніше: замість сої там часто бувають харчові волокна, клітковина.Звичайно, це не небезпечно, але навіщо платити гроші, як ніби це м'ясне виріб?

    На упаковках сосисок та сардельок часто пишуть, що використовувалася натуральна оболонка. Якщо вона рветься при тепловій обробці продукту - то вона штучна. Зміст каррагінан в продукті можна визначити, якщо сосиску підсмажити або приготувати в мікрохвильовці. Зморщена або рельєф сосиска означає, що виробник не пошкодував каррагінан - добавки, здатної викликати алергію.

    Дуже солоний продукт є не треба: у таких сосисках може бути велика кількість нітриту натрію - це дуже шкідливо. Занадто м'які сосиски явно зроблені в основному з білкових добавок: м `ясо має бути більш твердим. Перевірте продукт, стиснувши його в руці. Щоб дізнатися, скільки фарбника в ковбасних виробах, зваріть їх у солоній воді: якщо вода порожевіє, не їжте ці продукти.

    Вміст крохмалю теж визначити нескладно: на край шматочка вироби треба крапнути краплю йоду. Крапелька посиніє - в ковбасі багато крохмалю, а м'яса майже немає.

    Висока ціна виробу не означає, що продукт обов'язково якісний. У разі отруєння сосисками, сардельками або будь-якими м'ясними виробами не залишайте все, як є: ви можете отримати компенсацію за моральну шкоду, а не тільки повернути гроші, сплачені за товар.

    У місцевому відділенні Росспоживнагляду зобов'язані прийняти вашу заяву; звичайно, разом з продуктом і чеком на нього. Якщо в результаті перевірки з'ясується, що продукт зіпсований, гроші виплатити вам зобов'язані.

    Автор: Гатауліна Галина
    Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт NashaKrasa.com.ua обов'язкове!
    http://www.nashakrasa.com.ua/zdor....zm.html


    Стараюсь не есть всякую дрянь
     
    Форум о здоровой пище » Полезная и вредная еда » Полуфабрикаты и другое » Сосиски і сардельки: склад і шкоду. Як вибрати сосиски. (Шкідливий вплив сосисок на організм)
    • Страница 1 из 1
    • 1
    Поиск:

    Copyright MyCorp © 2024Сделать бесплатный сайт с uCoz